Aardbeien pannenkoekentaart, een lekker ontbijt voor een luxe uitstraling. Dit pannenkoekentaart recept met vers fruit is nog gezond ook.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Moederdag?
Jens zei het vorige week nog, je maakt echt elk weekend pannenkoekjes he haha. Ja dat klopt en ik ben er dol op en het is nog gezond ook. Ja het kost even wat extra tijd, maar ondertussen dat ze bakken, kan ik de vaatwasser leeghalen, een eitje koken en koffie zetten. Dingen die ik anders ook moest doen, dus eigenlijk scheelt het alleen maar tijd haha. En ik probeer af en toe ook wat te variëren met receptjes, maar dat lukt niet altijd. Ik raak dan soms ook een beetje gefrustreerd, omdat ik weet welk recept werkt en als ik dan weer wat anders probeer wat niet werkt, dan vraag ik me altijd af waarom ik dan zo graag iets anders wil proberen.
Pannenkoekentaart?
Recept: Aardbeien pannenkoekentaart
100 gram speltmeel
50 gram honing
2 eieren
250 milliliter plantaardige melk
50 gram geraspte kokos
Griekse Yoghurt*
Aardbeien
Hoe maak je het?
Doe allereerst het meel in een mengkom, voeg hier de honing, de eieren en de helft van de plantaardige melk aan toe. Meng het geheel tot een glad beslag, dat kan met een spatel. Zelf heb ik de keukenmachine laten mengen. Als het beslag een geheel is geworden, kun je de rest van de melk er doorheen mengen en tot slot de geraspte kokos toevoegen.
Smelt een klontje kokosolie of boter in de pan. Gebruik ongeveer een halve soeplepel beslag per keer. Als je meer gebruikt, worden de pannenkoeken erg dik en duurt het veel langer voordat ze gaar zijn. Bak vervolgens de eerste pannenkoek, als de bovenkant droog wordt, kun je hem voorzichtig omdraaien en nog ongeveer 1 minuut op de andere kant bakken. Als de pannenkoek klaar is, kun je deze op een bordje leggen en besmeren met de yoghurt en beleggen met aardbeien.
Bak vervolgens de volgende pannenkoek en leg op de eerste. Het is belangrijk dat de stukken aardbeien niet te dik zijn, want dan wordt het lastig om te beleggen. Deze pannenkoek kun je vervolgens ook weer besmeren met de yoghurt en beleggen met de aardbeien. Ga net zolang door tot het beslag op is. De laatste pannenkoek kun je vervolgens beleggen zoals jij lekker vindt, ik heb voor een dot yoghurt en een paar aardbeien gekozen.
Je kunt nu gaan genieten van deze aardbeien pannenkoekentaart. Let wel op dat je deze niet echt kunt bewaren. Ik heb hem in de koelkast bewaard, maar de volgende dag was hij al niet meer lekker. Als je dus niet zo’n grote eter bent of met minder mensen bent, dan is het handig om minder beslag te maken om te voorkomen dat je iets moet weggooien.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.