fbpx

Suikervrije banketstaaf

“Leg alle vijf de plakjes bladerdeeg zo recht mogelijk boven op elkaar en rol ze met een deegroller uit tot een plat oppervlak.”

Suikervrije Banketstaaf. Deze suikervrije banketstaaf is super lekker en heel eenvoudig te maken. Perfect voor de aankomende feestdagen

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Banketstaaf

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, kreeg mijn moeder altijd een Banketletter met Kerst van haar werk. Ze vond het veel te zoet en mijn zusje houdt niet van amandelspijs. Dus mijn vader en ik mochten de letter verdelen en ik was er dol op. Ik vond het zelfs nog lekkerder om het even in de oven te doen om het lekker warm te maken, wat het nog een betere smaak geeft. Natuurlijk wilde ik dezelfde smaak hebben met mijn gezonde banketstaaf. Dus ik begon aan het bladerdeeg, maar dat bleek moeilijker dan ik had verwacht. Ik heb echt mijn best gedaan, maar het lukte me niet om het te maken zoals ik wilde. Dat ga ik  zeker nog een keer proberen, maar deze keer gebruikte ik bladerdeeg uit de winkel. Ik koos wel voor goed bladerdeeg uit de biologische winkel, natuurlijk en zonder toevoegingen. Als je bladerdeeg uit de supermarkt gebruikt, bevat het meestal suiker of andere onnatuurlijke toevoegingen, dus let op bij het kopen.

Bladerdeeg

Met dit bladerdeeg is het me gelukt, en geloof me als ik zeg dat de smaak van deze banketstaaf die van de bakker overtreft. Ik geloof ook dat alles lekkerder smaakt als je weet dat het gezond is. Maar toen deze uit de oven kwam en ik een hap nam, bracht het me terug in de tijd. En het beste is dat dit recept echt eenvoudig is.

Recept: Banketstaaf

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness
Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness
Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

 

Ingrediënten

5 plakjes (vegan) bladerdeeg
125 gram amandelmeel
100 milliliter honing

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, want dat kan ervoor zorgen dat ze aan elkaar plakken. Maak ondertussen het amandelspijs door het amandelmeel en de honing in een kleine kom te mengen tot een geheel.

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

 

Wanneer het bladerdeeg ontdooid is, kun je het aanrecht bestrooien met wat bloem. Dit voorkomt dat het bladerdeeg blijft plakken. Bedek ook de bovenkant van het bladerdeeg met wat bloem. Leg alle vijf plakjes bladerdeeg zo recht mogelijk boven op elkaar en rol met een deegroller uit tot een plat oppervlak. Je kunt ook 2 kleinere stukken maken als je er één te groot vindt.

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Nadat het bladerdeeg één vlak oppervlak is geworden, kun je het amandelspijs erover verdelen. Laat ongeveer 1 centimeter van de randen open. Rol het bladerdeeg op tot een mooie rol. Optioneel kun je de vouwranden een beetje nat maken.


Bak de banketstaaf ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu genieten van dit suikervrije amandeldeeg, dat het lekkerst smaakt als je het warm uit de oven eet!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Suikervrije banketstaaf, Banketstaaf maken, Banketstaaf recept, Banketstaaf met amandelspijs, Banketstaaf zelf maken, Suikervrije banketstaaf met amandelspijs, sinterklaasrecept, gezond sinterklaasrecept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.