fbpx

Healthy mango Paastaart

Zelf doen we niet veel met Pasen, maar ik maakte wel deze Paastaart.

Healthy mango Paastaart. Een gezonde mango taart, dit recept is perfect als makkelijke paas taart. Een gezonde paastaart met mango, die ook perfect in een healthy lifestyle past.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

CHAOS!

Deze week was echt chaotisch en druk en eigenlijk begon dat vorig weekend al. Vorige week zaterdag stond ik op een open dag voor mijn werk tot 15.00 uur, ik was rond 15.30 thuis. Toen ben ik begonnen met leren voor mijn VCA examen wat ik donderdag zou hebben. Dat bleek wat taaier en pittiger dan verwacht. Zondagochtend had ik met een vriendin afgesproken om gezellig koffie te drinken en bij te kletsen. En dat was nodig, want we hadden elkaar al ruim een half jaar niet gezien, ‘s middags dook ik weer de boeken in voor mijn examen. De rest van de week werkte ik en elk vrij uurtje ‘s avonds besteedde ik aan het maken van proefexamens. Ik had nog niet echt het gevoel alle stof te kennen, maar de proefexamens gingen me best goed af. Zakken was geen optie, voor mij niet omdat ik een streber ben haha, maar ook omdat ik vond dat ik dat niet kon maken naar mijn werk toe.
 

Examen

Gistermiddag was het moment eindelijk daar, ik begon aan het examen en merkte dat ik nogal wat zenuwen had. Al snel werd dat minder toen ik merkte dat ik de vragen eigenlijk best goed kon beantwoorden. Naarmate het examen vorderde werd ik steeds zekerder en ik was dan ook vrij snel klaar. Je mag het examen dan niet zelf afsluiten, maar moet aangeven dat je klaar bent dan komt iemand het examen afsluiten. Vervolgens krijg je gelijk je uitslag in beeld, toch wel even spannend. Maar gelukkig ik had een score van 80% en 64% was genoeg om te slagen, dus ik heb het gehaald. Voor mij betekent dit vakantie! Een korte vakantie, maar ik heb achter de Paasdagen aan nog 2 dagen vrij genomen en vandaag was mijn parttimedag, dus ik ben in totaal 6 dagen vrij!
 

Nieuwe recepten

Ik heb al een lijst gemaakt met alle dingen die ik wil maken, bakken en uitproberen de komende dagen haha. Dus ik denk dat ik het grootste gedeelte van de tijd in de keuken te vinden ben. En laat dat nu net mijn favoriete plek zijn haha. Jens moet 4 van deze 6 dagen werken, dus ik heb ook alle tijd en rust om alles lekker uit te werken en vooruit te plannen. De dagen dat we samen vrij zijn, proberen we wat leuke dingen te doen. Of nouja leuk, vandaag hebben we het tuinhuis opgeruimd haha. Niet echt een leuk klusje, maar wel hard nodig. Ook de tuin hebben we flink aangepakt, met als gevolg 3 ritjes met een stampvolle bus naar de stort en nu met spierpijn op de bank haha. Zondag zijn we ook samen vrij en we gaan dan misschien een dagje naar de autobeurs in Amsterdam. Lekker dromen van al die mooie Ferrari’s en Lamborghini’s haha.


Pasen

En dan is het dit weekend ook alweer Pasen, het begin van zoveel Feestdagen en halve weken werken, super fijn! Zelf doen we niet veel met Pasen, maar ik maakte wel deze Paastaart. Ik had gehoopt dat hij nog wat geler zou worden door de mango, maar helaas. Hij smaakt er trouwens niet minder om.

Recept: Healthy mango Paastaart

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ingrediënten
50 gram kokosolie
150 gram havermout
20 gram honing
5 gram speculaaskruiden
5 gram baking soda
2 eieren

Topping
1 mango
150 gram ongezouten cashewnoten
4 Medjool dadels
3 theelepels gesmolten kokosolie

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen de havermout, honing, speculaaskruiden, baking soda en eieren in de blender. Voeg hier de gesmolten kokosolie ook aan toe. Blender tot een glad deeg. Doe een bakpapiertje in een springvorm en vet de randjes in. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak de bodem in 20 minuten gaar.

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Schil de mango en snijd in kleinere stukken. Doe die alvast in de blender en voeg daar de cashewnoten aan toe. Ontpit de dadels en voeg die ook toe. Smelt tot slot de rest (3 theelepels) van de kokosolie en voeg die als laatste toe om het geheel makkelijker te laten mixen. Je kunt hier ook een scheutje amandelmelk voor gebruiken. Blender tot een gladde topping.

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Als je een gladde topping hebt en de bodem een beetje afgekoeld is, kun je het mengsel gelijkmatig over de bodem verdelen. Gebruik hiervoor een natte lepel en strijk de topping glad met de bolle kant van de lepel. 

Zet de taart vervolgens voor 3 uur in de vriezer om op te stijven. Haal hem ongeveer een uur voordat je gaat eten uit de vriezer. Je kunt de taart, na het ontdooien nog een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Je kunt na het ontdooien, genieten van deze super lekkere, gezonde en biologische Paastaart! Fijne Pasen en maak er mooie dagen van!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Healthy mango paastaart, Paastaart met mango, Mango paastaart, Paastaart, Paastaart makkelijk, Paastaart bakken, Paastaart maken, Makkelijke paas taart, Mango taart, Mango taart maken, Mangotaart, Gezonde mango taart, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.